Daca ai fi o casa, atunci coloana ta ar fi stalpul de rezistenta. Iar pelvisul - fundatia. 
Oricat de drept ar fi stalpul de rezistenta, va suferi daca fundatia nu este echilibrata.
Prin masajul japonez postural, ajungem la sanatate prin echilibru. Pornim de la fundatie, apoi continuam prin punctoterapie, stretching, manipulari si masaj catre spate, brate, picioare, gat, cap, fata si restul corpului.

MI SE POTRIVESTE MASAJUL POSTURAL?
Desi doar tu poti decide, eu banuiesc ca da! Miscarea de baza in masajul japonez postural consta in procedeul de apasare-taiere-mangaiere, care face mult bine oricui este stresat, incordat, ingrijorat... mult lucrat, tensionat, ori de spate aplecat... amortit, incrancenat si de umeri adunat :)
Senzatia in timpul masajului? Profunda, detensionanta. Incepi sa iti simti corpul intr-un mod intim.
Senzatia de dupa? Fresh... sau preș :) Masajul japonez postural este tip deep tissue si full body. Atat rezultatele, cat si beneficiile sunt dictate de inteligenta corpului si exact la magnitudinea pe care acesta o poate naviga in momentul prezent.

CUM DECURGE O SESIUNE?
Incepem sesiunea de masaj japonez postural prin doua masuratori - prima la nivelul calcaielor, a doua in zona crestelor iliace. Acestea ofera terapeutului o idee in legatura cu postura actuala.

Investigam, de asemenea, ce parte a corpului (stanga sau dreapta) este afectata in urma migrarii centrului de greutate (o consecinta majora a posturii dezechilibrate).

Apoi, incepem masajul :) Desi ordinea si selectia procedeelor (in numar total de 100!) poate varia de la caz la caz, tehnica de baza porneste prin masajul zonei osului sacru, apoi continua cu cei doi fesieri si zone variate si bine targetate ale celor doua membre inferiore. Nu uitam nici de spate (cu toate zonele: cervicala, toracala, lombara, sacrala, coccis), umeri, antebrate, palme, ori portiuni posterioare ale craniului.

Urmeaza un stretching placut, dupa care schimbam pozitionarea (de la intins pe burta, la intins pe spate) si ne mutam atentia catre masajul profund al abdomenului (senzatii extrem de interesante!), bratelor (eliberari de tensiuni fantastice!), palmelor si degetelor. In final si poate cel mai placut, ajungem la cel mai mare rasfat: zona fetei :) Descretim fruntea, masam scalpul, eliberam tensiuni mandibulare, relaxam ochii, detensionam zona orbitelor si reanimam aripile nazale.

Uneori, realizam si cateva manipulari suplimentare (in functie de gradul tau de relaxare + mobilitate), pentru care vei sta in seiza (pozitia traditionala japoneza).

CARE SUNT BENEFICIILE?
- tesuturile tale prind viata: tehnica masajului japonez postural intra adanc in profunzimea tesuturilor si initiaza procesul natural de vindecare al corpului

- eliberezi geniul din tine: poate vei descoperi ceva nou (Tudor a inceput sa deseneze, priveste aici); sau poate vei primi raspunsul la o intrebare arzatoare :) multe lucruri frumoase se pot intampla cand incepem sa ne putem relaxa!

- realiniezi postura: poate beneficiul cel mai evident :) incepi sa mergi mai bine, sa dormi mai bine, sa stai mai bine, sa fii mai bine!

- deblochezi vechi energii: stim deja ca multe vechi energii sunt stocate si ingropate adanc, la nivel celular; prin tehnica de baza a masajului apasare-taiere-mangaiere incepem sa fragezim si sa eliberam aceste stagnari energetice; rezultatele sunt uimitoare si complet surprinzatoare :)

- si obtii claritate: adica, un mariaj mai bun intre minte, corp, suflet; insotit de decizii mai inspirate!

CE TREBUIE SA PREGATESC?
Porti haine moi si lejere (poate pantaloni tip colanti, tricou) si perechea ta favorita de sosete. Masajul se desfasoara la sol (pe un covor si/sau saltea de yoga) deci nu te preocupa de vreo masa de masaj. Nu folosim ulei si nimeni nu se dezbraca :)

DETALII FINALE?
Sesiunile de masaj japonez postural cu Tudor Tomescu au loc la domiciliul tau! Este cel mai bine pentru tine, sa poti intra si iesi din aceasta practica in confortul propriului camin :) 
Pentru a programa prima sesiune, intra in legatura cu Tudor.

CINE ESTE TUDOR TOMESCU?
Tudor este un creator :) cu specializari in detoxifiere (Scoala 5D by Sorina Soescu), afaceri internationale (BSc University of Birmingham) si masaj (Institutul International de Medicina Preventiva din Japonia). Directii diferite, aliniate sufletului si necesare unui trai holistic! 

In ultimii 4 ani, a locuit, studiat si s-a dezvoltat in Anglia, Mexic, Canada, America si Germania. 

Intr-o zi perfecta, incepe cu putin inot si termina cu o practica de yoga. Favoritele? Bikram Yoga, ori Yin Yoga :)

Deseneaza, lucreaza cu startupuri, zambeste pana il dor obrajii si mai are momente (mai ales in apropierea lunii pline!) cand se simte ca un esec :)
Back to Top